sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Alfredon broilerivuoka 8 hlölle



 LIHAT JA MAUT

 

Paista sienet, sipuli ja pekoni.

Niistä ei tarvitse tulla rapeita.

Lisää lihat ja mausteet ja anna kypsyä siihen asti, kunnes pasta on valmista.

Sammuta liesi.

 200 g                   sieniä (kanttarellejä)
1                           sipuli
1 pkt                    pekonia tai kinkun paistolientä 4-5
                             pakastekuutiota
8                           broilerin paistileikettä tai filettä
2                           valkosipulin kynttä                        
1 tl                        suolaa
½ tl                       currya, paprikaa, maustepippuria (n. ½ tl kutakin)


PASTA:

Keitä vesi, lisää makaronit ja suola.

Keitä makaronit kypsiksi. Sammuta liesi. Vesi miltei ”haihtuu” kokonaan. Hämmentele ja varo, ettei pala pohjaan.

Lisää makaronien sekaan juustot sekä

lihat ja maut. Sekoita.

 n 1 l                     vettä
500 g                   sarvimakaronia
1 tl                        suolaa
1 pkt                    mozzarellaa     
2 dl                      cheddar juustoa





VALKOKASTIKE:


Lorauta öljy pannulle ja lisää vehnäjauhot.

Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää vähitellen maitoa sekä kermaa ja keitä tasaiseksi kastikkeeksi.

Mausta suolalla ja pippurilla

Kaada ¾ osaa kastikkeesta kattilaan lihojen ja pastan joukkoon ja sekoita.

n. 2 rkl                 öljyä
1 dl                      vehnäjauhoja
2 dl                      maitoa
2 dl                      kermaa
½-1 tl                   suolaa
½ tl                       maustepippuria





Öljyä uunivuoka. Kaada kattilasta pasta, lihat ja kastike vuokaan ja tasoita. Lisää loput valkokastikkeesta vuoan päälle.

Paista n. 30 min 200 asteessa. Anna jäähtyä 10-20 min ennen ruokailua. Riputtele jotain vihreää pieninä suikaleina laatikon päälle esim. pak choita, persiljaa tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti