Uunipelti 60 cm kiertoilma.
Pohja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
2 dl sokeria
2 t leivinjauhetta (tai soodaa, jos nesteenä piimä)
2dl öljyä + maustemitallinen suolaa
1 kananmuna
1,5 dl maitoa (tai piimää)
1 appelsiinin kuori raastettuna
Täyte
1 prk (250g) rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2-4 appelsiinia
fariinisokeria/muskavado tms värillistä sokeria
uunista tullessa
appelsiinisiivujen päälle (lisää tav.sokeria ripoitele Henkka pyysi)
Pese appelsiinit ja raasta niiden kuoret
ohuesti (vain oranssi pintaosa kuoresta). Leikkaa veitsellä valkoinen kuori
appelsiineistä pois ja siivuta appelsiinit n. vajaan 3mm paksuiksi (eli niin ohkasiksi kuin saat tehtyä, jotta viipaleen muoto säilyy väleihin voit laittaa rikkoutuneet palat).
Tee pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään, siirrä
kuivat aineet kulhon toiseen reunaan. Lisää äsken tehtyyn kulhon koloon öljy, muna
sekä maito, sekoita ne keskenään ja sekoita sitten kuiviin aineisiin. Levitä
seos uunivuoan pohjalle. Saattaapi olla hiukka
nihkeen olosta, mutta jauhotetuin sormin voit levittää pellille, reunoja ei
tarvi oikeastaan tehdä.
Tee seuraavaksi täyte:
Sekoita rahkan joukkoon sokerit sekä
kananmuna. Sekoita appelsiinikuoriraaste rahkaan. Levitä rahkaseos
pohjakerroksen päälle.
Asettele appelsiinisiivut piirakan päälle.
Paista kypsäksi 190°C n. puolen tunnin ajan. Ripottele fariinisokeria/muskavado
sokeria tms appelsiiniviipaleiden päälle, kun otat uunista pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti