lauantai 13. helmikuuta 2021

Rahka-appelsiini piirakka

 Uunipelti 60 cm kiertoilma.


Pohja

 

5 dl                vehnäjauhoja

1 dl                mantelijauhoja

2 dl                sokeria

2 t                  leivinjauhetta (tai soodaa, jos nesteenä piimä)

2dl                 öljyä + maustemitallinen suolaa

1                    kananmuna

1,5 dl             maitoa (tai piimää)

1       appelsiinin kuori raastettuna

Täyte

1 prk (250g)  rahkaa

1 dl                sokeria

2 tl                 vaniljasokeria

1                    kananmuna

2-4                appelsiinia

 

                      fariinisokeria/muskavado tms värillistä sokeria uunista tullessa 
                      appelsiinisiivujen päälle (lisää tav.sokeria ripoitele Henkka pyysi)


Pese appelsiinit ja raasta niiden kuoret ohuesti (vain oranssi pintaosa kuoresta). Leikkaa veitsellä valkoinen kuori appelsiineistä pois ja siivuta appelsiinit n. vajaan 3mm paksuiksi (eli niin ohkasiksi kuin saat tehtyä, jotta viipaleen muoto säilyy väleihin voit laittaa rikkoutuneet palat).

Tee pohja:

Sekoita kuivat aineet keskenään, siirrä kuivat aineet kulhon toiseen reunaan. Lisää äsken tehtyyn kulhon koloon öljy, muna sekä maito, sekoita ne keskenään ja sekoita sitten kuiviin aineisiin. Levitä seos uunivuoan pohjalle. Saattaapi olla  hiukka nihkeen olosta, mutta jauhotetuin sormin voit levittää pellille, reunoja ei tarvi oikeastaan tehdä.

Tee seuraavaksi täyte:

Sekoita rahkan joukkoon sokerit sekä kananmuna. Sekoita appelsiinikuoriraaste rahkaan. Levitä rahkaseos pohjakerroksen päälle.

Asettele appelsiinisiivut piirakan päälle.

Paista kypsäksi 190°C  n. puolen tunnin ajan. Ripottele fariinisokeria/muskavado sokeria tms appelsiiniviipaleiden päälle, kun otat uunista pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti