tiistai 15. joulukuuta 2020

Lämmin hapankaali höystö mausteisella makkaralla

 


Ainekset:

2 sipulia (punasipuli tuo kivaa väriä)
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
400 g hapankaalia
120 g smetanaa
1 rkl sinappia
suolaa, mustapippuria
4-8 kpl chorizo makkaraa (bratwurstia tai krakovanmakkaraa) 
(1-1,5 tl hunajaa, jos tuntuu, että jää liian happamaksi)
 

Valmistusohje

  1. Leikkaa makkarat paloiksi ja paista ne hieman ruskeahkoiksi.
  2. Suikaloi sipulit, nakkaa pannulle ja kuullota ne makkaroiden seassa.
  3. Valuta hapankaalista liiat nesteet säleikössä ja lopuksi purista vielä puhtaiden käsien välissä loputkin nesteet pois ja nakkaa ne makkaroiden ja sipuleiden seuraksi pannulle.
  4.  Lisää smetana ja sinappi. Sekoita ja kuumenna.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla (mahd. hunajalla).


Tarjoile uunibataattien ja uuni kanapaistileikkeiden kanssa
tai tortillojen lisukkeena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti