sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Pippurinen härkäruukku

Raaka-aineet

900 kg naudan minuuttisuikaleita

suppilovahveroita (pakasteesta n. 2 dl) tai muita sieniä

2 sipulia
2 valkosipulia

½ dl vehnäjauhoja

1 pkt mustapekka pippurijuustoa (tai ½ voimakas koskenlaskija + 1 tl mustapippurirouhetta)

2 dl kermaa
2 dl maitoa

tarvittaessa tomaattipureetä 1-2 rkl

Paista voissa/öljyssä suikaloitu liha 3 erässä ruskeiksi pannulla ja laita kulhoon odottamaan. 

Ruskista voissa sienet ja sipuli. Paista varsinkin sienent värikkäiksi ja sipulit ruskeahkoksi. Kun kaikki on ruskistettu lisää lihat ja ripottele vehnäjauhot sienten, sipuleiden ja lihasuikaleiden päälle, paloittele Mustapekka pataan ja lisää kerma sekä mausteet.
 Tarvittaessa lisää tomaattipureetä, jotta tulee kauniin väristä.

Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes lihat kypsyvät suussasulavan mureiksi (lihasta riippuen 15-25 min).

Kannattaa käyttää kantta, jottei nestettä haihdu liikaa ja ruukusta tule turhan jäykkää.

Tarjoile keitetyn riisin ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti