Raaka-aineet
900 kg naudan
minuuttisuikaleita
suppilovahveroita (pakasteesta n. 2 dl) tai muita sieniä
2 sipulia
2 valkosipulia
½ dl vehnäjauhoja
1 pkt mustapekka pippurijuustoa (tai ½ voimakas koskenlaskija + 1 tl
mustapippurirouhetta)
2 dl kermaa
2 dl maitoa
tarvittaessa tomaattipureetä 1-2 rkl
Paista
voissa/öljyssä suikaloitu liha 3 erässä ruskeiksi pannulla ja laita kulhoon
odottamaan.
Ruskista voissa sienet ja sipuli. Paista varsinkin sienent värikkäiksi ja
sipulit ruskeahkoksi. Kun kaikki on ruskistettu lisää lihat ja ripottele
vehnäjauhot sienten, sipuleiden ja lihasuikaleiden päälle, paloittele Mustapekka
pataan ja lisää kerma sekä mausteet. Tarvittaessa lisää tomaattipureetä,
jotta tulee kauniin väristä.
Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes lihat kypsyvät suussasulavan mureiksi
(lihasta riippuen 15-25 min).
Kannattaa käyttää kantta, jottei nestettä haihdu
liikaa ja ruukusta tule turhan jäykkää.
Tarjoile keitetyn riisin ja salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti