sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Lätky kurkut tai retiisit




250g kurkkua tai retiisejä
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl etikkaa
(retiiseihin ½ rkl vettä, jotta tulee tarpeeksi nestettä)

tilliä kurkku lätkyihin ja ruohosipulia retiiseihin

Viipaloi kurkku tai retiisit ohuiksi viipaleiksi. Jos käytät mandoliinia niin retiisien naatteja ei kannata ennen viipalointia poistaa, vaan niistä on hyvä tukistaa ja suorittaa viipalointi.

Laita kaikki aineksi kuppiin ja kupin päälle kansi tai lautanen tiukasti kiinni ja rupea ravistelemaan. Ravistele niin kauan kunnes sokeri on sulanut. Tarkista makul laita tilliä kurkkuihin. Laita kylmään vetäytymään jotta maku imeytyy viipaleisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti