Reseptit melkein aina hukassa tai sitten väärällä koneella. Toivottavasti täältä löytyy näppärästi.
sunnuntai 12. toukokuuta 2019
Lätky kurkut tai retiisit
250g kurkkua tai retiisejä
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl etikkaa
(retiiseihin ½ rkl vettä, jotta tulee tarpeeksi nestettä)
tilliä kurkku lätkyihin ja ruohosipulia retiiseihin
Viipaloi kurkku tai retiisit ohuiksi viipaleiksi. Jos käytät mandoliinia niin retiisien naatteja ei kannata ennen viipalointia poistaa, vaan niistä on hyvä tukistaa ja suorittaa viipalointi.
Laita kaikki aineksi kuppiin ja kupin päälle kansi tai lautanen tiukasti kiinni ja rupea ravistelemaan. Ravistele niin kauan kunnes sokeri on sulanut. Tarkista makul laita tilliä kurkkuihin. Laita kylmään vetäytymään jotta maku imeytyy viipaleisiin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti