perjantai 14. kesäkuuta 2024

Helppo munaton makea piirakka

 


Laita uuni lämpenemään 180 °

n 22 cm piirakkavuoka


Taikina:

3 dl                 vehnäja


uhoja
1½ dl              sokeria
2 tl                 vaniljasokeria
1 tl                 leivinjauhetta
½ tl                 ruokasoodaa
 

1dl                  rypsiöljyä
1½ dl              piimää

 Päälle:

muutama varsi raparperia paloina
(mielellään punaista varsikohtaa, jotta tulee nätin värinen)

hieman sokeria

 

Valmistus:

1.    Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Siirrä kuivat ainekset kulhon toiseen reunaan (jotta piimän ja öljyn saa siihen lisättyä, ettei sekoitu kuiviin heti).

2.    Lisää kulhon ”tyhjään kohtaa” öljy ja piimä ja sekoita nopeasti kuivat aineet ja nesteet sekaisin. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. Taikina on melko paksua.

3.     Levitä taikina kevyesti voideltuun irtopohjavuokaan.

4.     Ripottele pinnalla raparperin paloja ja ripottele päälle vielä hieman sokeria.


Paista 180 asteessa n. 45-50 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut hieman väriä pintaansa ja tuntuu keskeltä kevyesti painettuna kiinteältä mutta pehmeältä.

Anna jäähtyä hetki ja tarjoile vaikka vaniljakastikkeen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti