Laita uuni lämpenemään 180 °
n 22 cm piirakkavuoka
Taikina:
3 dl vehnäja
uhoja
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1dl rypsiöljyä
1½ dl piimää
Päälle:
muutama varsi raparperia paloina
(mielellään punaista varsikohtaa, jotta tulee nätin värinen)
hieman sokeria
Valmistus:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Siirrä kuivat ainekset
kulhon toiseen reunaan (jotta piimän ja öljyn saa siihen lisättyä, ettei
sekoitu kuiviin heti).
2. Lisää kulhon ”tyhjään kohtaa” öljy ja piimä ja sekoita nopeasti kuivat
aineet ja nesteet sekaisin. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri
sekoittuvat. Taikina on melko paksua.
3.
Levitä taikina kevyesti voideltuun irtopohjavuokaan.
4.
Ripottele pinnalla raparperin paloja ja ripottele päälle vielä
hieman sokeria.
Paista
180 asteessa n. 45-50 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut hieman väriä
pintaansa ja tuntuu keskeltä kevyesti painettuna kiinteältä mutta pehmeältä.
Anna jäähtyä hetki ja
tarjoile vaikka vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti