Pizzataikina pitkän kaavan mukaan
(määrästä riittää kahteen uunipeltiin, puolet pakastetaan)
1
kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
n.½ tl suolaa
Laita kulhoon lämmin, vesi, hiiva ja suola. Lisää suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun).
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
n.½ tl suolaa
Laita kulhoon lämmin, vesi, hiiva ja suola. Lisää suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun).
Selkoita
ekaksi muutamalla sormella ja sitten vasta lisää koko käsi kun on
jonkinverran taikinan oloista, vaivaa ja lisää 1 rkl öljy
joukkoon. Vaivaa taikinaa käsin voimakkaasti. Kun taikina alkaa
irrota käsistä, kumoa taikina pöydälle ja vaivaa lisää. Lisää
vaivauksen aikana vielä hieman lisää jauhoja. Vaivaa taikinaa
reilusti n.10 – 15 min.
Punnitse
taikina ja jaa kahteen osaan.
Laita
”esimmäinen” taikinapallero takaisin kulhoon ja kostuta pinta
oliiviöljyllä. Peitä kulho kelmulla ja nosta
taikina jääkaappiin nousemaan
vähintään 8 -9 tunniksi (voi hyvin olla yön ylikin). Jos
tähän ei ole aikaa, anna taikinan nousta huoneenlämmössä pari
tuntia.
Laita
”toinen” taikinapallero pakastepussiin. ”sivele” sitä hieman
öljyllä, taputtele lättänäksi, sulje pussi ja laita pakkaseen.
Aamulla
taikinapussukka sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi
Kun taikina on noussut, vaivaa sitä pöydällä vielä muutama minuutti.
Sitten taikina kaulitaan ohuen ohueksi levyksi, täytetään ja paistetaan 250 asteessa n. 25 min.
Kun taikina on noussut, vaivaa sitä pöydällä vielä muutama minuutti.
Sitten taikina kaulitaan ohuen ohueksi levyksi, täytetään ja paistetaan 250 asteessa n. 25 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti