Perustaikina:
225 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl kevytkermaa
225 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl kevytkermaa
Tumma taikina:
1/3 perustaikinasta
2 rkl kaakaojauhetta
1/3 perustaikinasta
2 rkl kaakaojauhetta
Vaalea taikina:
2/3 perustaikinasta
1 sitruunan kuoriraaste
½ dl sitruunamehua
Kuorrute:
35 g voita
120 g tummaa suklaata
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen kevytkerman kanssa.
2/3 perustaikinasta
1 sitruunan kuoriraaste
½ dl sitruunamehua
Kuorrute:
35 g voita
120 g tummaa suklaata
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen kevytkerman kanssa.
Erota taikinasta kolmasosa (taikinaa yhteensä 1056 g ja 300 g riittää tummaksi taikinaksi) ja lisää siihen kaakaojauhe. Levitä pellille leivinpaperin päälle 1 cm:n paksuiseksi levyksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti